Waarom Ineke zich Virtual Office Manager noemt

 

In de week van 17 september 2018 organiseerde ik in mijn VA & Co community een VA Inspiratieweek: gedurende 5 dagen interviewde ik elke dag een andere VA, want ik weet uit ervaring hoe waardevol de verhalen van collega’s of van vakgenoten die net wat verder staan kunnen zijn. De gesprekken zijn nu ook hier te bekijken.

Ineke Swart is niet de minste, zij is een oude rot in het vak, met haar 8 jaar ervaring. Onze wegen hebben zich gekruist dankzij een kerstpakkettenactie die in een andere groep georganiseerd werd vorig jaar. Ik had het geluk een pakket van Ineke opgestuurd te krijgen. Het was een feestje om alles uit te pakken. Er zaten lekkere dingen in en handige spulletjes. Een daarvan was een klein notitieboekje met pen. Daar schrijf ik elke dag in, want ik heb het tot mijn dankbaarheidsdagboek gebombardeerd. Zo denk ik dus elke dag aan Ineke. 

Ineke had net het manuscript van een boek over Office Management afgerond. Wauw! Haar eigen boek! Daar hebben we het natuurlijk over gehad. En ook over hoe zij het werk als VA heeft zien veranderen de voorbije jaren. En wat is het verschil tussen een Virtual Office Manager en een Virtual Assistant? En over hoe ze steeds genoeg werk heeft gehad de voorbije 8 jaar.