Marleen: de mogelijkheden van internet zijn fantastisch

 

In de week van 17 september 2018 organiseerde ik in mijn VA & Co community een VA Inspiratieweek: gedurende 5 dagen interviewde ik elke dag een andere VA, want ik weet uit ervaring hoe waardevol de verhalen van collega’s of van vakgenoten die net wat verder staan kunnen zijn. De gesprekken zijn nu ook hier te bekijken.

Ik heb Marleen leren kennen via een video die ze geplaatst had in de besloten Facebookgroep van een training die we allebei gingen volgen. (Door onverwachte drukte heb ik die training niet afgemaakt maar Marleen heeft ondertussen al verschillende online trainingen voor klanten mogen maken.) 
Wat mij aansprak in het filmpje, was de kwetsbaarheid waarmee ze zich opstelde. En die ze laat zien in veel van haar social media posts en haar podcasts (een aanrader!). Ik lees haar stukjes vaak met ingehouden adem, omdat ze zoveel herkenning oproepen, maar ook omdat ik me soms kwetsbaarder wil durven opstellen. Net zoals Marleen dus. Het lijkt alsof ze nooit iets anders gedaan heeft.
En dan hoor ik in haar podcast dat ze vroeger helemaal niet zo was. Weer een punt van herkenning, denk ik dan! 

Marleen deelde haar eerlijke verhaal, hoe moeilijk ze het gehad heeft in loondienst, hoe ze op een bepaald moment besloten heeft dat ze het nieuwe jaar niet op dezelfde ongelukkige manier wilde inzetten en dus besloot haar baan op te zeggen en hoe het VA-schap dan op haar pad gekomen is.