En toen werd ik geïnterviewd

 

In de week van 17 september organiseerde ik in mijn community een VA Inspiratieweek: gedurende 5 dagen interviewde ik elke dag een andere VA, want ik weet uit ervaring hoe waardevol de verhalen van collega’s of van vakgenoten die net wat verder staan kunnen zijn. De 5 gesprekken zijn allemaal terug te kijken in mijn community VA & Co. Omdat deze community alleen voor VA’s is, maar andere ondernemers me al lieten weten ook interesse te hebben in de gesprekken, zullen ze binnenkort ook hier te zien zijn. Dus stay tuned.

Na afloop kreeg ik van een aantal leden van de community de vraag wanneer ik mijn verhaal ging vertellen. Bij de start van VA & Co heb ik dit in het kort verteld. Maar toen waren we nog niet met zoveel als nu. Ik denk vaak dat iedereen mijn verhaal wel kent omdat het voor mij zo bekend is (deuh!). Ik ben al snel bang om in herhaling te vallen. Los van het feit dat herhaling werkt, is het ook zo dat er voortdurend nieuwe mensen de mogelijkheden van werken met een VA ontdekken, of dat een post op social media maar door een fractie van je volgers gezien wordt.

Er zijn mensen die op jou zitten te wachten

Dus wees niet bang om dingen te herhalen. Integendeel, doe dat met volle overtuiging! Jouw boodschap mag gehoord worden. Er zijn mensen die op jou zitten te wachten en hoe jammer is het dat ze jou niet kunnen vinden omdat jij je niet laat zien? Of doordat jij denkt, dat heb ik 6 maanden geleden al gedeeld, dus dat ga ik niet nog eens doen. Maar toen zaten die potentiële klanten nog niet zo met hun handen in het haar dat ze jou nodig dachten te hebben. En 6 maanden geleden deelde je misschien een post waarin je net dat element aanhaalde dat hen wel eens kon triggeren om met je te willen samenwerken. Maar die is ondertussen verdwenen in het moeras van social media posts.

Ok, mental note to myself: herhaling mag!

Daarom was ik dus blij met de vraag naar mijn verhaal. Het deed me - opnieuw - beseffen dat niet iedereen mijn verhaal kent en meer nog, dat mensen er echt wel in geïnteresseerd zijn, dat ik ze er niet mee verveel. En wie geen interesse heeft, die kan gewoon doorscrollen.

Ik vroeg een business buddy of zij mij wilde interviewen, we prikten een datum (zo kon ik er niet meer onderuit) en op de aangekondigde dag zat ik klaar. En daar zat ik dan op de stoel van geïnterviewde. Bij het wakker worden die dag vond ik het wel even spannend, maar eens het gesprek bezig was, heb ik er vooral van genoten, zelfs toen mijn wifi het liet afweten.  
Mijn business buddy Tosca Goes stelde mij erg mooie vragen, er kwamen fijne vragen van de kijkers. Ik heb echt een heel goed gevoel overgehouden aan het interview! 

Wil je weten wat mijn lievelingsboek is? Of wat mijn guilty pleasure is? Of wat mijn lievelingssnoep is? Maar ook de les die ik (startende) VA's meegeef. Wat is het verhaal achter mijn bedrijfsnaam Office Confetti? Of mijn top 3 van tools. Het komt allemaal aan bod tijdens het interview.

 
Saskia Vandenbroeck