Een stukje van mijn levensloop

 
Portretfoto.jpg

Ik ben Saskia, een Belgische in Nederland, opgegroeid in de buurt van Leuven. Moeder van twee zonen die ik wil laten zien dat werken geen vervelende noodzaak is, maar dat je er net energie van kunt krijgen. 

Op mijn 18de trok ik een jaar naar Mexico en kreeg ik de reismicrobe goed te pakken. Tijdens mijn studententijd woonde, studeerde, werkte en reisde ik o.a. in Oostenrijk, Japan, Zuid-Korea, Amsterdam, Leiden, Venezuela, Brazilië en meer dan eens in Mexico. Mijn uitgebreide talenkennis (Nederlands, Spaans, Engels, Frans en Duits) kwam hierbij goed van pas.

In Leiden ontmoette ik de liefde van mijn leven en na omzwervingen in Antwerpen, Leuven en Maastricht wonen we nu in Heerlen, home town van mijn man. Officieel ben ik dus geëmigreerd, al voelt Nederland - meestal - niet als het buitenland voor mij. Door de komst van twee kinderen gaan reizen niet meer per se over de oceaan, maar ik hou nog steeds van internationale contacten. Daarom ben ik zo blij met het wereldwijde web: van huis uit contact met mensen overal ter wereld. En datzelfde wereldwijde web zorgt er nu ook voor dat ik mijn droomjob gevonden heb! 

Ik ben er lang naar op zoek geweest. Het liefste wilde ik voor mezelf beginnen, om zo echt mijn hart te kunnen volgen. Maar daarvoor moest ik een innovatief product ontwikkelen. Tenminste dat dacht ik. Totdat ik een artikel over virtual assistants las en de puzzelstukjes in elkaar vielen. Wow, met mijn talenten kon ik gewoon een eigen bedrijf opstarten én mijn hart volgen, namelijk iets betekenen voor anderen. Want door andere ondernemers te helpen maak ik een verschil. Door werk over te nemen, door anderen te wijzen op kansen, zorg ik ervoor dat ondernemers weer plezier in hun werk krijgen, dat ze weer rust in hun hoofd krijgen.

Het leven is te waardevol om je tijd te verdoen met dingen die te veel energie kosten. Energie en plezier in wat je doet, gun ik iedereen. Dat krijg je door datgene te doen waar je goed in bent. En door mensen om je heen te verzamelen voor de dingen waar jij niet blij van wordt. Daar kom ik in beeld. Ik neem werk over waar jij teveel energie aan verliest en zo krijg jij weer ruimte voor wat je echt belangrijk vindt. Dat is waar ik energie van krijg: jou blij maken door je te helpen. 

 
 

Andere weetjes

 
  • Ik heb een creatieve blog, De Wereld van Sazul, waar ik mijn voorliefde voor naaien, fotografie en schrijven combineer.

  • Ik hou van merken met een verhaal, zoals bv. Tony’s Chocolonely (met de puur amandel zeezout als mijn favoriet).

  • Ik hou van sport, actief door te hardlopen, maar vooral passief: artikels en programma’s over sport trekken het meest mijn aandacht. Ik kijk altijd uit naar de grote sportevenementen zoals het WK en EK Voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen.

  • Ik doe mijn best om bewust te leven om zo mijn steentje bij te dragen aan een fijnere wereld. Daar waar mogelijk leef ik bewust en duurzaam, want ik geloof oprecht dat alle beetjes helpen.

  • Ik hou ervan anderen te verrassen (en stiekem ook wel van zelf verrast te worden).