Podcasts luisteren tijdens een lange autorit...

 
 

Ik ben ooit in één weekend 2 x op en neer naar België gereden, dat betekende telkens een rit van een uur tot anderhalf uur. Dit keer 4. Ik heb dus wat tijd in de auto doorgebracht. En ik kan daar zo van genieten!

Alleen een lange stuk in de auto is voor namelijk hét moment om podcasts te luisteren. Omdat dat eigenlijk het enige moment is dat ik echt aandachtig kan luisteren. Als ik thuis een podcast opzet tijdens het koken of tijdens het strijken, dan dwaal ik heel snel af en krijg ik dus niet alles mee. Een podcast tijdens het wandelen is ook een goed idee, maar niet altijd, want ik kies er vaak ook bewust voor om niks aan het mijn hoofd te hebben. Ik wil dan even tot mezelf komen zonder allerlei nieuwe input. Door van thuis uit te werken, zit ik niet zo vaak lange stukken in de auto. 

Ik heb ‘De kunst van het verdwijnen’ voor de tweede keer gebinge-listened. Ik luisterde deze reeks al eerder, samen met mijn oudste zoon. En dat ging dan met tussenpozen omdat we niet zo vaak lang genoeg samen in de auto zaten. Nu heb ik op 2 dagen alle afleveringen nog eens beluisterd en het verhaal greep me weer bij de keel.

De kunst van het verdwijnen gaat over 3 verhalen die zich alle drie rondom de hoek van Nerviërstraat en de Lamorinièrestraat in Antwerpen afgespeeld hebben op verschillende momenten in de geschiedenis. Wat hou ik van zulke verhalen! 🔥

Hoewel ik ook regelmatig naar een business podcast luister, hou ik toch het meest van podcasts met een begin en een einde. Zo’n 6 tot 8 afleveringen waarbij in een bepaald onderwerp of verhaal dieper wordt ingegaan, vind ik overzichtelijk en daarom ideaal.

Wat lijkt het mij tof om ook eens zo’n podcast verhaal te kunnen maken! 🎙️

Maar, Saskia, jij hebt toch al een podcast? Jawel, de Confetti Talks, maar dat zijn losse afleveringen en er zit ook totaal geen ritme in. Het zijn meer losse gedachten van mij.

Naar aanleiding van dit verhaal heb ik me zitten afvragen wat dan maakt dat ik (nu niet meer zo) stiekem droom van een verhalen podcast en ik denk dat het het feit is om ergens helemaal in te duiken dat me zo aanspreekt.

Nest (over de pleegzorg) , Eitje (over de weg van een bewust single moeder) en Containerbegrip (over de schimmige wereld van containervervoer) zijn trouwens ook echt het luisteren waard. 🎧


📷Aimee Giles