Waarom ik fan ben van Plug & Pay

Toen ik net begon, heb ik heel even Wordpress overwogen als systeem om mijn website mee te bouwen, want het leek me wel handig om zo kennis op te doen over een systeem waarmee ik dan ook klanten zou kunnen helpen. Ik ben nog altijd blij dat mijn coach van toen me uitgedaagd heeft om ook Squarespace te onderzoeken, want oh, wat vind ik Wordpress veel technisch gedoe (al die widgets en plugins en updates, brrr) en al snel besloot ik dat ik daar ook geen klanten meer mee zou helpen.

Ik weet wel dat fans van Wordpress aandragen dat je bij Wordpress je website tenminste echt in eigen beheer hebt, waar dat bij drag & drop systemen als Squarespace en Wix niet zo is. (Als deze 2 laatste platforms besluiten ermee te stoppen, ben je je website kwijt.)

Dat kan wel zo zijn, maar als je niet technisch bent aangelegd, heb je voor een Wordpress website echt wel iemand nodig die je daarbij helpt, dus dan heb je het toch ook niet helemaal zelf in handen en ben je afhankelijk van anderen.

(En platforms als Squarespace en Wix gaan heus niet van de ene op de andere dag verdwijnen. )

Terug naar Squarespace. Ik ben heel blij dat ik in een handomdraai helemaal zelf mijn website kan aanpassen.

Eén nadeel was er wel toen ik ruim 4 jaar geleden begon. Betalen met een Squarespace website was niet zo makkelijk. Squarespace werkt met Stripe, een Amerikaans systeem dat eerst geen iDeal en Bancontact ondersteunde. Nadien hebben ze dit wel toegevoegd, maar dat werkend krijgen op je eigen website was zo ingewikkeld, dat dit geen stap vooruit was.

Ik heb echt heel vaak gewenst dat er een bedrijf van bij ons iets zou bedenken om dit probleem op te lossen. En ja, hoor, die wens is uitgekomen. IMU heeft het gat in de markt voor mij gevuld met Plug & Pay.

De naam is perfect gekozen: je hebt heel makkelijk en snel een betaalpagina gemaakt. Ik was vanaf het begin enthousiast. Het enige wat me tegenhield, was de prijs. Ik voelde er niet veel voor om een kleine 50€ per maand te betalen voor een systeem dat ik niet zo veel gebruikte. Ondertussen mocht ik wel de ins & outs leren kennen bij een klant die het op aanraden van mij beginnen gebruiken was en die mega enthousiast was. Toen ik vorig jaar mijn eerste masterclass voor VA’s gegeven heb, besloot ik ook om Plug & Pay aan te schaffen. Ik weet nog dat iemand reageerde dat het best wel duur was en dat mijn reactie was: I’m setting up for success.

Daar heb ik dus geen moment spijt van gehad! Het grote voordeel is dat ik klanten op deze manier ook in termijnen kan laten betalen (nee, niet de klanten voor wie ik VA werk doe, wel de klanten die ik mag coachen). Ik kan niet meer zonder Plug & Pay en vind 50€ ondertussen peanuts tov wat het me oplevert.

En ondertussen heeft Plug & Pay ook een Lite abonnement waarmee je voor 15€/maand 3 producten online kunt zetten. Ideaal om te starten. En als je verkopen goed lopen, kost upgraden je geen geld meer, want je krijgt er zoveel gemak voor in de plaats.

Saskia Vandenbroeck