Wat is je zone of genius eigenlijk?

Niet iedereen is bekend met het concept ‘zone of genius’, dat bleek toen ik laatst een bericht hierover deelde. Meteen besloot ik dat ik er dan nog een bericht aan zou wijden om er wat meer over te vertellen.

Als het over de zone of genius gaat, komen er meestal nog 3 andere zones ter sprake, namelijk; 

de zone of incompetence

de zone of competence 

en de zone of excellence

  • Als je in je zone of incompetence aan het werken bent, wil dat zeggen dat je dingen aan het doen bent die je niet kunt en die je dus ongelooflijk veel energie kosten - Dit zijn de eerste dingen die je gaat uitbesteden

  • In de zone of competence doe je dingen die je wel kunt, maar er zijn heel wat anderen die er veel beter in zijn. Je kunt je afvragen of je deze werkzaamheden zelf moet blijven doen.

  • In je zone of excellence doe je dingen waar je heel erg goed in bent, vaak ben je er veel beter in dan heel wat anderen. Je haalt er een goede omzet mee, maar krijg je er wel echt zoveel energie van?

  • In je zone of genius worden je aangeboren talenten aangesproken en gaan zaken je moeiteloos af. Het voelt niet als werken hier. Alles stroomt vanzelf. Om de link met mijn bedrijfsnaam te leggen: het is een en al confetti als je in je zone of genius bezig bent. 😉🎉

Het liefst werk je 100% in je zone of genius.

Denk jij dat dat mogelijk is?