30 dagen challenge

De laatste module van Onweerstaanbaar zichtbaar als VA is een 30 dagen challenge waarbij de deelnemers elke dag in hun mailbox een opdracht krijgen waarover ze kunnen posten. De perfecte manier om al het geleerde in de praktijk te brengen en dit past helemaal bij mijn motto ‘doen!’

Ik doe zelf ook mee met deze challenge. Ik weet niet of je het gemerkt hebt, maar sinds begin deze maand heb ik hier al elke dag een bericht geplaatst. (Afgezien van 1 dag dan. Ik dacht dat mij bericht gepubliceerd was, maar er bleek iets fout gegaan. )

Als startend VA heb ik gedurende een jaar dagelijks iets op mijn zakelijke pagina gepost en dat heeft zo ongelooflijk bijgedragen aan mijn succes als VA.

Maar elke dag posten, dat was niet altijd eenvoudig. Toen het jaar voorbij was, heb ik het ‘moeten’ losgelaten en plaatste ik vanuit gevoel berichten. Met als gevolg dat ik soms wekenlang niet te zien was.

Niet slim, want zelfs als je vol zit, is het belangrijk om in het vizier van potentiële klanten te blijven want een klant kan altijd stoppen met de samenwerking en als je dan ineens weer zichtbaar wordt vanuit noodzaak, is dat niet vanuit de goede energie. Er zit kramp en tekort op, en reken maar dat mensen dat voelen.

Als ik dan wel weer een bericht wilde plaatsen, merkte ik dat ik minder inspiratie had dan toen ik elke dag postte. Hè!?!

Inspiratie zien is een spier die je kunt trainen.

Dat teach ik mijn klanten en ik merk het nu ook weer. Ik krijg voortdurende ideeën waarover ik kan delen.

Maar ik moet bekennen dat ik het soms ook best heftig vind om voor elke dag een bericht te creëren. Ideeën genoeg, maar ze uitwerken, dat is soms andere koek. Alles wat ik de deelnemers in de eerste modules heb geleerd, kan ik dan weer zelf toepassen.

Wat is mijn droom?

Wie wil ik zijn?

Waarom besloot ik deze challenge te doen?

Doordat ik dit heel scherp heb, gaat de zin om te creëren weer stromen.

Daarnaast onthecht ik me van het resultaat: ik wil heel graag elke dag een post plaatsen om te zien wat dit doet met mijn inspiratie, met de interactie, om nog meer inzicht in het algoritme te krijgen. Niet elk bericht hoeft megaveel reacties te krijgen.

Maar vorig weekend betrapte ik me wel op deze verwachting. En het viel me tegen als er geen reacties kwamen. Door te gaan onderzoeken wat er gebeurde, werd ik me weer bewust dat ik deze hele 30 dagen als een spel wilde benaderen. Kijken wat ik leuk vind en wat niet. En dat maakt echt een wereld van verschil.

Had jij al door dat ik elke dag een bericht plaats? Welke berichten vind jij het meest interessant?

Saskia Vandenbroeck