Voor iedereen een doelgroep

doelgroep.jpeg

Onlangs had ik het met een vriendin over een gemeenschappelijke kennis die bezig is met haar bedrijf neer te zetten en hoe zij er echt een succes van wil maken en aan het uitzoeken is hoe ze zichzelf kan laten zien. Daarbij worstelt ze met ook zaken te laten zien die niet direct met haar bedrijf te maken hebben. Want ik legde haar uit dat mensen een relatie met haar kopen en niet zozeer met haar dienst. Ik juich haar enthousiasme toe. Mijn vriendin was kritischer, zij heeft minder feeling met die kennis. “Ja, jij, Saskia, jij doet dat super, maar of ik nou op haar zit te wachten, ik weet het niet.”

Ik geloof dat er voor iedereen een doelgroep is en die doelgroep kun je alleen aanspreken net door jezelf te laten zien. En het mag een vindtocht zijn hoe dit te doen op een manier die bij jou past.

Wat later vertelde ik aan mijn man over dit gesprek. En dat ik dus geloof dat iedereen kan leren zichzelf met succes te positioneren. Zijn reactie? “Jazeker, Saskia, als jij dat hebt kunnen leren, dan kan iedereen dat!”

Hij kent mij al 20 jaar, weet hoe stil en teruggetrokken ik was. Wat voor een uitdaging het was om de aandacht op te eisen. Hij heeft gezien hoe ik mij voorzichtig heb laten zien op social media, hoe ik met vallen en opstaan mijn verhaal heb ontdekt en hoe ik er steeds beter in werd en steeds meer vertrouwen kreeg. Dus als ik dat kan, dan kan jij dat ook.

Geloof jij dat je dit ook kunt?

En als je moeite hebt dit te geloven, waarom dan?